tirsdag 16. april 2013

Driftsregnskap ("internregnskap")

I dag vil jeg gjerne få vise noen eksemper på hvordan deler av et driftsregnskap kan settes opp. Dette er skjermdumper som jeg har tatt av  den obligatoriske oppgaven vi hadde i "Driftsregnskap og budsjettering" (BUS210) våren 2011.

Standardkalkyle

Selvkostregnskap (bidragsmetoden)

Avviksanalyser (bidragsmetoden)

4 kommentarer:

  1. Hei Merete!
    Har du mulighet til å dele den obligatoriske oppgaven din i bus210? :)

    SvarSlett
  2. Det har jeg dessverre ikke, for den er svær. Jeg mener å huske det var 13 arkfaner - og flere av dem går over flere A4-sider. Er det noe spesielt du lurer på?

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg lurer på hvordan jeg skal finne tilvirkningskost og tilvirkningsmerkost for varer i arbeid. Er det riktig at man ikke skal ta med kostnadene i tilvirkningsavdeling 2?

      Takk for svar :)

      Slett
  3. Jeg tenker som så at dersom varene er i arbeid i AVD1, så skal kostnader derfra regnes inn. Dersom varene er i arbeid i AVD2, så skal kostnader derfra også regnes inn. Jeg fant ikke oppgaveteksten, men jeg antar det står noe om at varer i arbeid er halvveis (dvs ferdig i AVD1, ikke kommet til AVD2). Varer i arbeid har da pr def her ikke noen kostnader i AVD2.

    Dersom du ser på det første bildet i innlegget mitt, så ser du beregningene av tilvirkningskost og tilvirkningsmerkost. Der ser du at jeg har fire regnestykker (i fire kolonner). For det første er det delt i prinsippene selvkost og bidrag. Deretter for ferdigvarer og varer i arbeid - hvor kostnader fra AVD2 ikke er med. Derfor er kostnadenfor VIA lavere enn ferdigvarer.


    PS: jeg fant to sider som kanskje kan hjelpe (men det var ikke småtterier man må fylle i altså...):
    http://home.hio.no/~bjornein/INTROSTDKOST1.HTM og deretter http://home.hio.no/~bjornein/DRIFTSTDBIDRAG.HTM

    PS: Del 1 av denne obligen var på 10 ark i Excel. Del 2 like mange. Det var tider...

    SvarSlett