torsdag 20. november 2014

Nå har vi fått de siste tipsene fra veileder

En uke til print (en uke og en dag til innlevering)

Og her er de mest relevante spørsmålene (i kursiv) og svarene:

 1) Hvor bør vi legge trøkket siste uka? Noen spesifikke kapittel eller avsnitt? 1. Bør fokusere på innledning, analyse og konklusjon. Dette er de viktigste delene (hvis man leser noe, så leser man dette). Hvert kapittel bør også ha en kort oppsummering (hvis dere ikke har det)
 11. Dere bør jobbe med språket siste tida.

 2) Når får vi vite tidspunkt for forsvar? 2. Blir sannsynligvis i midten av desember. OK? Spørs når dere leverer også.

 4) Må vi ha et linjeskift (med 1,5 linjeavstand og 12pkt spacing before) før og etter hver eneste figur og tabell? Det tar så inmari stor plass, så å redusere spacing eller linjeavstand hadde hjulpet.
 4. Nei, ikke for min del. Men vet ikke om NMBU har retninglinjer her. Dette kan der vurdere (for min del)

 6.  Figurer og tabeller er bra. Dere er flinke der

 9) Trenger vi å redegjøre for dataanalysemetoder? Gjennomsnitt/median, standardavvik/utvalgsstørrelse, regresjonsanalyse, mm.
 9. Kan anta at dette er kjent (gjennomsnitt, media etc.). Men dere bør diskutere utvalg  etc. (dette gjør dere vel til en viss grad i metodekap.)

 10) For mye henvisninger nå? Vi har prøvd å balansere behovet for sidehenvisninger og lesbarheten, men til tider blir det mye parenteser, spesielt med sidetall.
 10. Ja, dere har tatt litt av med sidetall. Ikke alle steder er det nødvendig, men det viser at dere har gjort en solid jobb med litteraturen.
 12. Dere har gjort en god jobb med litteraturen. Den er ikke lett å sette seg inn. Svært mange begreper

Annet: 13. Innledning bør være kap 1.


Det er allerede gjort store språklige forbedringer siden veileder fikk oppgaven oversendt for nesten en uke siden. Analysen har vi også jobbet mer med, men konklusjon og sammendraget gjenstår i tillegg til forord.
Så da vet vi hva vi gjør i helga: korrekturlesing. Og så må jeg hente laptopen min fra verkstedet (igjen), kjøpe bursdagspresang, trene (mentalt i alle fall i dag: "mindful stretch"), arrangere barnebursdag (jeg har betalt meg ut av tidsknipa med å kjøpe kake fra Bjørn-Ali). Fritid? Venner? Søvn? Oppskrytt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar