tirsdag 1. mai 2012

Musikk til "arbeidet"


Er du en type som trenger fullstendig ro - eller som liker liv rundt deg? Eller kanskje som meg "kontrollert støy" - aka musikk? Denne informasjonen fra NTNU var jo både nyttig og oppløftende.

Men husk en ting om du sitter (på lesesal spesielt) og hører på musikk: det kan være andre i nærheten som ikke setter like mye pris på din musikk som deg...


http://www.ntnu.no/studier/studieveiledning/studieteknikk/musikk
Bruk av musikk 
Du har kanskje hørt at det skal hjelpe å lytte til musikk når man studerer?
Hvis du leser pensum så bruker du bare den ene hjernehalvdelen, men ved å lytte til musikk så vil du aktivisere den andre hjernehalvdelen også.
Rolig musikk, og da helst barokkmusikk skal være bra. Komponistene Händel og Bach har musikk som du kan ta i bruk. Hvis du ikke liker klassisk musikk og irriterer deg grønn, så kan du prøve med rolig instrumentalmusikk. Musikk med synging er ikke bra fordi man kan henge seg opp i teksten. Hvis du ikke har klassisk musikk hjemme så kan et tips være å få tak i CD'en "Klassiske stemninger, til studiene" som plateselskapet Naxos har gitt ut.
Folk er forskjellige. Noen konsentrerer seg best når det er rolig, mens andre blir urolige av at det er stille. Prøv deg fram. Hvordan liker du det? Hva fungerer og hva fungerer ikke?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar