tirsdag 16. oktober 2012

Ja til gjesteforelesninger!

I dag har vi hatt gjesteforelesning i "Organisasjon og styring" (BUS312) med Jan Erik Korssjøen (wikipedia). For en fantastisk mann!

Åja, temaet var kultur, bedriftskultur. Foredraget handlet om mål, fellesskap, etikk, konkurransefortrinn, internasjonalitet, lokale skikker, kommunikasjon, kontroll og mer (som jeg ikke husker uten notatene).

Mannen var fantastisk fordi kommunikasjonen hans var så bra. Rent teknisk snakket han et språk vi studenter forstod, det fenget oss til og med. Og mang en gang lo vi av hans og andres tabber. Sånt varmer (for de siste forelesningene i faget har vært ganske tunge). At han var engasjert, han hadde et driv - eller trøkk som Kjell Gunnar Hoff sa - bidro til full oppmerksomhet hele tiden.

Virkelig en mann jeg ser opp til som foredragsholder. Han hadde veldig gode evner i å lære bort, det vil si å få andre til å lære.

I miljøjuss (JUS220) hadde vi også gjesteforeleser i dag. Det handlet om Plan- og bygningsloven - og det må jeg si ikke er noen enkel lov. Ikke å lese om i Bugges bok i alle fall. Det er nok bedre, der som i annen juss, å jobbe seg til kunnskapen. Men uansett hadde vi en fantastisk foredragsholder fra Miljøverndepartementet. Der fikk vi konkret informasjon både muntlig, skriftlig og grafisk. Veldig enkelt å forstå sammenhengene.

Det er ikke alltid slike gjesteforedrag gir mest pensummessig sett. Men for forståelsen og modning av faget er det gull verdt!

Jeg håper jeg får plass på morgenmøtet med Åge Korsvold 22. november. Det blir jo en type gjesteforelesning det også. :) 50 plasser er satt av til studenter og påmelding skjer gjennom Optimum.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar