tirsdag 19. juni 2012

Juniblokka (LIS)

BUS233 "Informasjonssystemer for virksomhetsledelse"

Handler lite om LIS/IS, men desto mer om implementeringsprosjektet. Planlegging med interessenter, planer mm og gjennomføring med  utviklingsmetoder, evaluering, mm.

Dette var ikke helt nytt, jeg har jo hatt "systemrettet prosjektarbeid" som omhandlet noe av det samme. Det var overraskende. Men det mest overraskende er at gruppearbeidet har gått over all forventning. Her settes vi sammen 6 stk, mer eller mindre tilfeldig velger vi hverandre i klasserommet - og så fungerer alle sammen sammen! :o Alle har bidratt, alle har diskutert, alle har protestert, alle har vært engasjerte - fantastisk!

På fredag ble en caserapport om "Implementering av SystemXX i firma XX" levert. 8 siders rapport og diverse vedlegg. Hva er ERP, implementering, systemutviklingsmetodikk, interessenter, prosesskartlegging, milepælplan, ansvarskart og KSF (kritiske suksessfaktorer). Denne gruppekarakteren teller 50 % av karakteren i faget.
I dag hadde vi en presentasjon av rapporten for "ledelsen" (dvs sensor). Igjen bidrar alle og - alle er engasjerte. Denne presentasjonen er 10% av karakteren (også gruppebasert).

Da gjenstår 40% av karakteren og den er individuell. På fredag er det eksamen med flervalgsspørsmål med ca 25 spørsmål. 3 timer har vi til rådighet, men det skal visst være "for mye" ifølge lærer (/sensor).

Tilbakemeldingene på både caserapporten og dagens presentasjon har vært veldig positive så jeg er litt "høy i hatten" og sliter litt med å motivere meg til å lese (dvs pugge) til fredagen. Men det kommer vel. Bare ikke i dag. Zzz ...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar