Arbeidskontrakt
Dette bør stå i kontrakten din
(ren kopi fra
http://www.dn.no/talent/article2709859.ece)
- Arbeidsvilkår
Alle viktige arbeidsvilkår bør stå i selve avtalen. Henvisninger til personalhåndbøker eller andre administrativt fastsatte ordninger gir dårligere beskyttelse dersom arbeidsgiver ønsker å endre vilkårene ensidig.
- Ferie
Hvor lang ferie og hvor mye feriepenger du har krav på. Mange tror at de har rett til fem ukers ferie, men ferieloven gir kun rett til 4 uker og 1 dag ferie. Skal du ha fem uker må det avtales. I tillegg kan det for eksempel avtales fri i romjulen eller påskeuken.
- Oppsigelsesfrist
Lovens oppsigelsesfrist er en måned, eller 14 dager i prøvetid. Vi anbefaler å avtale en lengre oppsigelsesfrist. 14 dager er knapp tid til å finne en ny jobb. Risikoen for å stå uten inntekt en periode er derfor stor. Mange avtaler en oppsigelsesfrist på en måned i prøvetiden og minst 3 måneder etter prøvetiden.
- Hvordan arbeidstiden er organisert
Er stillingen unntatt fra arbeidstidsbestemmelsene, som en særskilt uavhengig ? Daglig og ukentlig arbeidstiden skal angis. I tillegg bør det avklares om du har krav på overtidstillegg, og fleksibel arbeidstid med mulighet til å avspasere.
- Rettigheter under omsorgspermisjon, foreldrepermisjon og sykdom
Folketrygden dekker kun inntektsbortfall ved sykdom og foreldrepermisjon inntil 6G, noe som tilsvarer en årslønn på 511 470,- Er inntekten din høyere bør det avtales at arbeidsgiver skal dekke full lønn under sykdom og permisjon. Omsorgspermisjon er etter loven ulønnet. Det bør derfor i tillegg avtales at lønnsplikten også omfatter denne.
- Konkurranseklausuler
Er det inntatt en konkurranseklausul i avtalen er det viktig å undersøke de tidsmessige, geografiske og yrkesmessige begrensningene denne gir
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar